Азаров та Янукович хочуть продати шельф Чорного моря, — Тимошенко

Президент України Віктор Янукович та прем'єр-міністр Микола Азаров хочуть продати шельф Чорного моря.

Про це заявила лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко перед входом до Генпрокуратури, передав кореспондент ГолосUA.

“В Україні відбуваються події, спрямовані проти національних інтересів України”, — сказала вона.

Ю. Тимошенко нагадала, що сьогодні планували розглянути на засіданні Кабміну питання про ухвалення рішення про передачу шельфу Чорного моря компанії Vanco. “Я не знаю, чи будуть вони це питання сьогодні розгляди, але той факт, що таке відбувається в Україні є свідченням, що влада діє проти свого народу. Ми бачимо, як стрімко зростають ціни на дизельне пальне, на бензин, помічаємо, як зростають ціни на природний газ і причин тому, що відбувається, дуже багато”, — сказала вона.

Лідер опозиції також обурилася, що влада веде політику запозичення. “Україна не користується своїми природними копалинами, своїми ресурсами, а тільки продає та продає. Такі копалини, щоби мати свою нафту та газ, є якраз у шельфі Чорного моря”, — наголосила Ю. Тимошенко.

При цьому Ю. Тимошенко наголосила, що всі запевнення уряду про стратегічні інвестиції, повне безглуздя.

“Що з цього Україні буде, можу сказати одразу — нічого. Тому, що та угода, яку вони збираються підписати, не має нічого корисного для України. 30% нафти і газу, які будуть видобуватися, нібито мають піти Україні. Але насправді вона отримає пусте місце. Це нова колоніальна політика кланів по відношенню до українського народу”, — зазначила політик.

Читайте также по теме