ГолосUA
08:41 17/12/2010

Чечетов: “Вчора було темно й бютівці виходили та чіплялися, хтось може й упав”

 

В Партії регіонів розповіли, що ніякої бійки вчора в парламенті не відбулося.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов в коментарі кореспонденту "ГолосUA".

М. Чечетов пояснив, що вчора, 16 грудня БЮТ заблокував парламент. На його думку, опозиція пікетувала роботу Верховної Ради лише з однією метою: “для того, щоб не дати сьогодні виступити міністру фінансів (Федору Ярошенку — ред.) з інформацією про результати перевірки американської аудиторською компанією фінансової діяльності уряду Ю. Тимошенко, де йдеться про розкрадання десятків мільярдів”. “Ми їх вчора попередили: парламент буде працювати. Оскільки день роботи парламенту коштує десятки тисяч гривень кожен день — це гроші платників податків”, — зазначив регіонал.

Також М. Чечетов повідомив, що після шести годин вечора у Верховній Раді гаситися світло заради економії. “Ми попросили їх просто піти із зали, для того щоб завтра працював парламент. Толерантно, культурно до них звернулися. Вони нас послухалися”, — розповів депутат.

Проте М. Чечетов зауважив, що бютівці прийшли, “як минулого разу, коли було про Харківську угоду, вони прийшли з гранатами з бойовими”. “Якщо зло один раз не покарав — воно буде ще більшим злом. А зараз вони принесли монтування і ланцюги. Я такого ланцюга в бойовиках, у фільмах не бачив. Це такий ланцюг, якщо впаде — він ногу переб'є. Ми їх толерантно попросили, щоб вони вийшли. Вони нас послухали. Але, оскільки в залі було темно, хтось зачепився за свій ланцюг, за монтування, хтось впав. Ми навіть їм двері відкрили широко, щоб вони ліктями не вдарилися. І вони залу покинули і сьогодні парламент буде працювати”, — запевнив він. />  

Регіонал наголосив, що влада “плекає” демократію та опозицію в Україні. “Ну просто темно було, вони виходили і чіплялися. Ми говорили їм: не поспішайте — всі встигнете вийти. Хтось зачепився за монтування, хтось — з трибуни впав. Хоча ми їх просили акуратно, ми з них пилинки здмухували, з їхніх костюмів від “Brioni ”, — розповів він.

Нагадаємо, вчора ввечері у залі засідань ВР відбулася бійка між регіоналами та бютівцями.

Читайте также по теме