ГолосUA
14:02 22/10/2010

Держава має залишити собі монополію у галузі зв’язку — Симоненко

 

size="4">Найбільше підприємство зв'язку “Укртелеком” має залишатися у державній власності.

 

size="4">Про це заявив голова фракції Компартії у парламенті Петро Симоненко виступаючи перед трудовим колективом Державного підприємства “Вінницький авіаційний завод”, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Укртелеком” — це одна частина проблеми. Але це ж знову тарифи на телефонні послуги. Це ж призведе до збільшення тарифів на переговори, тому що це право монополії з боку держави. При передачі його перейдуть у приватну власність і системи передачі сигналу, в тому числі, й інтернетівські лінії”, — наголосив П. Симоненко.

 

size="4">При цьому, нагадавши про долю промислового гіганта “Криворіжсталь”, П. Симоненко наголосив, що ефективний власник — це міф, нав'язаний суспільству. “Все це потім будемо платити в кишеню конкретного власника”, — сказав політик.

 

size="4">Нагадаємо, 13 жовтня 2010 року Фонд державного майна України оголосив конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону з продажу 92,791% держпакета акцій ВАТ “Укртелеком”.

 

size="4">Початкова ціна пакета держакцій “Укртелекому” становить 10 млрд. 500 млн. грн. Конкурс відбудеться 28 грудня 2010 року.

 

size="4">Н. Виноградська

Читайте также по теме