“Київміськбуд” та інші стратегічні підприємства будуть виключені з програми приватизації — Попов

Підприємство “Київміськбуд” разом із іншими стратегічними об'єктами будуть виключені зі списку приватизації.

Про це заявив перший заступник Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA.

“Це взагалі була помилка, коли його туди включали адже це стратегічно важливе підприємство, яке впливає на вартість житла на ринку нерухомості”, — розповів він.

За його словами, найближчим часом це підприємство буде виключене із програми приватизації.

Разом із тим, він зазначив, що під час минулої засідання Київради таке рішення спочатку було прийняте з голосу, а потім скасовано через недопрацювання його у профільних комісіях. “Ми з голосу принципово не хочемо розглядати питання, адже це можуть бути корумповані питання. Ми домовилися з депутатами, що з Голосу ми нічого не виносимо”, — сказав О. Попов.

Разом із тим він зазначив, що в планах КМДА виключити з програми приватизації стратегічно важливі підприємства міста. “Я вам поки що не скажу які”, — сказав він. 

Нагадаємо, як повідомляв ГолосUA, Київрада виключила з програми приватизації майна територіальної громади Києва 80% акцій холдингової компанії “Київміськбуд”, за що проголосували 72 депутат зі 108 присутніх у залі. Пропозиція була внесена з голосу депутата від фракції БЮТ Дениса Москаля. В проекті рішення було запропоновано також виключити з програми приватизації акції компаній ВАТ “Київводоканал”, ВАТ “Київгаз”, ВАТ “Київхімволокно” і ТОВ “Хліб Києва”. Проте, депутати таких пропозицій не підтримали.

Читайте также по теме