Консолідація підприємств хімпрому — позитивна тенденція — експерт

 

size="2">Доходи держави від роботи підприємств хімічної промисловості є незначними, тому їх потрібно приватизувати.

size="2">Таку думку висловив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії «АРТА» Вадим Янковський в коментарі кореспонденту «ГолосUA».

size="2">За його словами, останнім часом спостерігається певна консолідація хімічної промисловості. Він вважає це позитивним процесом. «Насправді це завжди добре, оскільки знижуються витрати, а це вигідно. Для держави це також вигідно, якщо це буде прозорий бізнес, який буде платити податки. Консолідація завжди вигідна», — сказав експерт.

size="2">При цьому В. Янковський зазначив, що приватизація об'єктів хімічної промисловості також вигідна для держави, оскільки є джерелом наповнення бюджету. «Держава в управлінні підприємствами є неефективною, оскільки значна частина коштів привласнюється директорами та топ-менеджментом, які поставлені державою управляти цими підприємствами. Якщо проаналізувати, то доходи держави від держвласності — мізерні, тому простіше продати приватному інвестору, який візьме на себе всі проблеми», — зазначив експерт.

size="2">Водночас В. Янковський наголосив на тому, що в умовах приватизації держава повинна обтяжити компанію-інвестора певними зобов»язаннями. «Це соціальні гарантії з виплати зарплати, збереження трудового колективу на певний період часу. У будь-якому разі державі треба максимально виходити з бізнесу. Це не державна справа — займатися бізнесом. В жодній країні світу держава ефективним бізнесом не займається», — зазначив аналітик.

Читайте также по теме