КПУ вийде з більшості, лише якщо не зможе впливати на рішення влади — Симоненко

 

size="4">Вихід фракції Комуністичної партії України з парламентської більшості можливий лише за умови втрати впливу на рішення влади.

 

size="4">Про це заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко на прес-конференції у Житомирі, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Він наголосив, що Компартія при входженні до парламентської більшості керувалася можливістю впливати на рішення влади “зсередини”.

 

size="4">Ми тільки тоді вийдемо з коаліції, коли вичерпаємо весь ресурс своїх можливостей впливати на рішення, що ухвалюються (у Верховній Раді — ред.)”, — зазначив політик.

 

size="4">Він пояснив, що, увійшовши до більшості, Компартія мала на меті пропонувати різні вирішення питань та проблем України. За словами нардепа, ще одним зі своїх обов'язків комуністи також вважають контроль над виконанням усіх передвиборчих зобов'язань, які брала на себе влада.

 

size="4">Саме звідси ми мали виключити можливість об'єднання різних підрозділів капіталу для того, щоб вони через узурпацію влади не відмовились від соціально-економічної політики держави”, — зазначив він.

 

size="4">При цьому лідер комуністів наголосив, що за період нової більшості при владі КПУ вдалося зблизитися у зовнішніх відносинах з Росією, а також посилити позаблоковість України, загальмувавши прагнення окремих політичних діячів щодо входження України в НАТО.

Читайте также по теме