ГолосUA
10:49 19/10/2010

Латиноамериканські наркокартелі намагалися провезти через Україну понад 2 тонни кокаїну

 

Митники припускають, що латиноамериканські наркотичні картелі перевіряють Україну.

 

Про це заявив заступник Директора Департаменту боротьби з контрабандою та порушення митних правил Олександр Попівняк на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

Це може бути наше припущення, що латиноамериканські картелі використовують територію України для контрабанди кокаїну – це можна розглядати, як їхню спробу налагодити постійний канал на європейських споживачів… можливо латиноамериканські ділки вирішили використати той маршрут, який вони давно не використовували, а саме морські порти України, зокрема Одеса”, — заявив митник.

 

За його словами ДМСУ провела власний аналіз, в ході якого було виявлено, що в Іспанії та Німеччині були затримані значні партії кокаїну. Тому, як зазначив О. Попівняк, можна припустити, що латиноамериканські картелі вирішили перевірити інший маршрут – Україну. Він наголосив, що з початку року було припинено спроби перевезти через територію України кокаїну загальною вагою майже 2 тонни. Так, 30 червня виявлено контрабанду 150 кг кокаїну, який слідував з Чилі і був прихований у паркетних дошках, 3 липня виявлено 582 кг кокаїну, який переміщувався з Болівії на борту судна в контейнері і був прихований у подвійних стінках металевих труб, а вже 22 липня у 2 контейнерах, які слідували з Венесуели на адресу одного з українських підприємств у плавильних печах виявлена 1,2 тонни кокаїну. />  

К. Коваленко

Читайте также по теме