ГолосUA
10:32 08/10/2010

Наступний склад міськради столиці має виправити помилку про ліквідацію райрад Києва — Симоненко

Комуністична партія України виступає проти ліквідації районних рад як ланки управління містами.

Про це заявив Перший секретар Компартії України, голова фракції КПУ в парламенті Петро Симоненко на прес-конференції в Дніпропетровську, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми проти ліквідації райрад. Цим не покращує співробітництво влади, тобто районної ради та виборця, а навпаки погіршує як у часі, так і у просторі”, — заявив П. Симоненко. 

П. Симоненко пояснив, що тенденція до ліквідації райрад спостерігається, перш за все, у містах-мегаполісах, де, за словами комуніста “владою заволоділи представники крупного капіталу”. “Вони прагнуть прибрати районні структури, аби вони їм не заважали, тому що головною задачею, знаходячись при владі за принципом “поцарював трохи, вкрав чималенько і втік потихеньку”, природно, є швидше підібрати під себе все, що має відношення до власності”, — пояснив свою точку зору голова фракції Компартії.

При цьому П. Симоненко оцінив тенденцію до ліквідації міськими радами райрад як негативне явище та зауважив, що це жодним чином не допомагає розвитку демократії. Водночас, політик наголосив, що у питанні відстоювання власних інтересів має проявити себе і місцева громада. “Громадськість має поборотися за своє право та свою владу. І якщо сьогодні представники великого капіталу нині в столиці в міськраді ухвалили це рішення (про ліквідації райрад — ред.), то це рішення має виправити на майбутніх виборах новий склад Київської міської ради”, — сказав П. Симоненко.

Н. Виноградська />  

Читайте также по теме