Підприємці навіть не беруться прогнозувати, скільки людей вийде на вулицю, якщо Податковий кодекс не заветують

 

Представники ініціативної групи мітингуючих навіть самі не беруться прогнозувати скільки людей вийдуть на акцію протесту, якщо Президент Віктор Янукович не накладе вето на Податковий кодекс.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю журналісту ГолосUA повідомив голова Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу, член ініціативної групи Ігор Гурняк.

Він нагадав, що коли Верховна Рада прийняла Податковий кодекс у першому читанні, у акції протесту проти документа брали участь 20 000 осіб, вчора на Майдан вийшло 100 000 людей. «Якщо загроза для підприємця, який і так на сьогоднішній день почуває себе абсолютно незахищеним, втративши будь-які засоби до існування, посилиться, я навіть не беруся прогнозувати точної кількості людей, які можуть приїхати до Києва… Навіть ті, хто на цей момент лише надає моральну чи матеріальну підтримку мітингу, якщо вето не накладуть, вони й самі вийдуть на вулиці для того, щоб висловити свою позицію», — сказав він.

За словами І. Гурняка, ініціативна група представників підприємців вже розробила стратегію дій. «У нас є й інші технології захисту своїх інтересів: це захист інтересів у судовому порядку, технологія страйку, технологія збору підписів за проведення референдуму щодо довіри Верховній Раді. Якщо Президент не заветує Податковий кодекс, то будуть дії і щодо Президента», — сказав він.

Нагадаємо, у центрі Києва вже кілька днів проходить численний мітинг представників малого та середнього бізнесу. Вони вимагають від Президента Віктора Януковича накладення вето на Податковий кодекс в цілому. Підприємців, за їх заявами, не влаштує часткове вето на певні положення документа.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...