Підприємці вважають найбільшою втратою бізнесу в 2010 році ліквідацію Держкомпідприємництва

Ліквідація в рамках адміністративної реформи Держкомпідприємництва – це найбільша втрата для бізнесу у 2010-ому році.

Таку думку висловив виконуючий обов’язки президента Спілки підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств В’ячеслав Биковець на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«На наших очах відбувалося створення комітету 14 років тому. За цей час дуже багато питань було вирішено завдяки йому, тому та ситуація, яка склалася на сьогодні з Держкомпідприємництва — вона, по суті, є незрозумілою, тому що комітет був тим «фільтром», через який проходили регуляторні акти, які приймала виконавча влада», — зазначив він. 

На його переконання, відтепер бізнес не матиме куди звертатися зі своїми скаргами та проблемами. «Безумовно, ми зацікавлені в існуванні такої структури і хотілося б, щоб ми були почуті», — наголосив В. Биковець. 

В свою чергу президент Української асоціації бізнес-інкубаторів та інноваційних центрів Наталія Кожевіна заявила, що підприємці не миритимуться з переданням повноважень комітету Департаменту Мінекономіки. «Ми вважаємо, це просто непоправна шкода, нанесена всій економіці, як такій. Тому що, як би наша влада не намагалася загнати малий бізнес у тінь, в тому числі в рамках Податкового кодексу, яким прийнято ряд антиконституційних норм, комітет захищав інтереси підприємців. Ми знаємо, що малий бізнес в нашій країні нікому не потрібен, але ми погодитися не можемо з, по суті, ліквідацією комітету. Ми глибоко обурені і ми будемо далі усілякого говорити про це», — наголосила вона. 

Представники бізнесу також наголосили, що письмове звернення до Президента та ЗМІ це «тільки початок». «Ми сподіваємось зробити все для того, щоб повернути орган, який захищатиме інтереси бізнесу», — наголосив президент Спілки кризових менеджерів України Павло Міхайліді. 

Нагадаємо, що в рамках адмінреформи функції Держкомпіприємництва було передано Департаменту Міністерства економіки та торгівлі.

 

 

Читайте также по теме