Податковий кодекс буде змінено, але мінімально — експерт

 

size="4">Податковий кодекс буде допрацьований, але з мінімальними змінами.

 

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив заступник директора Агентства моделювання ситуації Олексій Голобуцький.

 

size="4">«Я думаю, що якісь зміни (до Податкового кодексу — ред.) будуть внесені, бо ігнорувати думку населення вже не вийде. Однак, все залежить від того, наскільки буде продовжуватись цей діалог між владою і громадським суспільством. Якщо вони просували і робили вигляд, що не мають ніякого відношення до цього Податкового кодексу, вони так само спробують мінімально його змінити і все ж таки просунути. Бо аргументів з їх сторони, зі сторони влади щодо необхідності прийняття Податкового кодексу прозвучало достатньо для того, щоб вони тримались до останнього», — пояснив політолог.

 

size="4">При цьому О. Голобуцький зауважив, що незалежно від дій Президента щодо податкового законодавства, негативні відгуки у майбутньому будуть адресовані прем'єру М. Азарову та віце-прем'єру С. Тігіпку.

 

size="4">«Президент дистанціював собі не популярних політиків, і тепер у будь-якому разі, який би це Податковий кодекс не був, це буде вже Податковий М. Азарова і С. Тігіпка. Однак, в народній пам'яті залишиться ветування кодексу, а далі все залежить від того, наскільки активна участь населення в цих процесах», — відзначив він.

 

size="4">При цьому О. Голобуцький спрогнозував, що влада має достатній потенціал для внесення змін до кодексу до четверга.

 

size="4">«Потенціал змін достатньо великий в Партії регіонів, власне в коаліції, оскільки, вони вже не вперше підготовлюють певні документи за день чи два. До того ж, ті моменти, які вони обговорювали ще тиждень тому з підприємцями, а це 5 пунктів, які вони погодились змінити, думаю вони вже готові. З них декілька пунктів, так би мовити, вони змінять, однак, знову ж проголосують за той самий, в принципі, на 99% Податковий кодекс», — додав політолог.

 

size="4">Нагадаємо, 30 листопада Президент ветував Податковий кодекс.

size="4">До четверга уряд має внести зміни до кодексу і направити його до парламенту.

 

size="4"> 

Читайте также по теме