Симоненко розповів, як вирішити проблеми українського села

 

size="4">У 2010 році кількість поголів'я худоби в Україні менша, ніж в 1934 році.

size="4">Про це лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив в ефірі обласного радіо Львівщини, передав кореспондент ГолосUA

size="4">В 90 роках в Україні було 24 млн. поголів'я рогатої худоби, а нині залишилось 5 млн… В 1934 році в Україні без 5 областей, які на той час ще не входили до складу УРСР поголів'я великої рогатої худоби було більшим, ніж в Україні на січень 2010 року”, — пояснив політик.

size="4">П. Симоненко наголосив, зараз йде руйнація села, знищується верхній шар гумусу землі.

size="4">Також лідер комуністів зауважив, що через занепад села в Україні “катастрофічно падає кількість населення у сільській місцевості”.

size="4">В середньому по Україні на селі живе до 80% людей непрацездатного віку. Знищується соціальна інфраструктура на селі”, — зауважив він.

size="4">Відтак, задля вирішення проблем села необхідно відродити кооперативне господарство. “Треба дати право (селянам — ред.) об'єднуватись у кооперативи і повернути великотоварне виробництво. Нехай люди використовують свої паї, щоб жити краще”.

size="4">Також лідер КПУ наголосив на необхідності відновлення дешевого кредитування для села. “Ми вже давно у Верховній Раді пропонуємо запровадити 3% кредитування села з державних банків та 5% з приватних банківських установ”.

Читайте также по теме