ГолосUA
16:02 07/12/2010

Соцпартія залишається під впливом Партії регіонів — політолог

 

Призначення Василя Цушка головою Антимонопольного комітету України свідчило би про те, що попри зміну керівництва Соціалістичної партії України, вона залишилася під впливом Партії регіонів.

 

Таку думку в ексклюзивному коментарі ГолосUA висловив професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

 

За його словами, призначення В. Цушка головою АМКУ свідчило би про те, що Соціалістична партія України, яку влітку очолив В. Цушко, залишилася під впливом Партії регіонів. “Це свідчить про те, що вона є режимною партією і пройшли ті часи, коли Соцпартія виступала як опозиція режиму Кучми (Леоніда, другого Президента України — ред.) і зараз вона залишилася частиною тієї влади, яку будує Янукович”, — сказав він, додавши, що зміна керівництва партії з Олександра Мороза на Василя Цушка ні до чого не привела.

 

“Партія не зробила висновків зі своєї поразки на виборах у 2007 році і з тих дій, які цьому передували. Я маю на увазі перехід О. Мороза з помаранчевого табору в бік Партії регіонів. Якщо говорити про саму нинішню систему влади, то це знову ж таки тасування в одній колоді”, — сказав О. Гарань.

 

При цьому експерт висловив думку, що В. Цушко "не є достатньо професійно підготовленим ні для посади міністра економіки, ні для посади голови Антимонопольного комітету". “Очевидно, у Цушка є інші якості, які влаштовують нинішню владу”, — припустив О. Гарань.

 

Як повідомляв ГолосUA, Президент України Віктор Янукович вніс до парламенту подання про надання згоди Верховної Ради України на звільнення Олексія Костусєва з посади голови Антимонопольного комітету України у зв'язку з обранням його Одеським міським головою.

 

Крім того, глава держави вніс подання про надання згоди Верховної Ради України на призначення Василя Цушка головою АМКУ.

Читайте также по теме