ГолосUA
09:15 13/10/2010

Трагедія у Марганці має спонукати владу підійти до проблем контролю на підприємствах комплексно — МОП

 

Міжнародна організація праці переконана, що трагедія, що сталася вчора поблизу міста Марганця (Дніпропетровська обл.) має спонукати українську владу підійти до проблем контролю на підприємствах комплексно.

 

Таку заяву зробив національний координатор МОП в Україні Василь Костриця під час круглого столу в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Я дуже сподіваюся, що цей випадок стане нарешті тією відправною точкою, коли на проблеми і на випадок подивляться комплексно, не шукаючи стрілочника, водія чи конкретно директора автомобільного підприємства. Вони, безумовно, винні, але мова йде про набагато складнішу проблему”, — сказав В. Костриця.

 

За його словами, трагедія на Дніпропетровщині продемонструвала те, що нехтування навчанням на підприємстві та необхідним контролем призводить до жахливих наслідків. “Постраждали треті особи, які ніякого відношення до робочого місця водія не мають. Ця трагедія є жахливою для суспільства в цілому”, — сказав представник МОП.

 

Він наголосив на тому, що українська влада має розпочати конкретну діяльність, спрямовану на покращення контролю на підприємствах та підвищення якості навчання працівників. Зокрема, В. Костриця навів приклад, що звільнення понад 10 000 інспекторів із підприємств облгазів призвело до погіршення якості надання послуг з газопостачання і, як результат — чисельних жертв.

 

Серед проблем, які також помітив МОП в Україні, є неналежне офіційне оформлення працівників на трудовому місці. За словами представника організації, за різними оцінками, в Україні неофіційно працевлаштовані від 30% до 60% осіб працездатного віку.

 

К. Коваленко

Читайте также по теме