ЦВК не повинна оголошувати виборчу кампанію, — Лавринович

 

Міністр юстиції Олександр Лавринович впевнений, що парламентські вибори повинні відбутися у 2012 році, тобто згідно з діючою Конституцією України.

Про це заявив міністр юстиції Олесандр Лавринович, відповідаючи на питання кореспондента ГолосUA.

"А з якого дива? Оскільки у нас відбувалися Конституційні метаморфози у 2004 році, які привели до тяжких наслідків у країні, рішенням КСУ поновлено редакцію (Основного закону — ред.) і в нас виникла ситуація, коли стаття Конституції, яка передбачає термін повноважень народних депутатів і є стаття 5, яка говорить про те, що в нас громадяни України делегували терміном на 5 років у 2007 році відповідно до норм які діяли на той час, своє право вирішувати державні справи”, — розповів Лавринович.

color="#000000">
face="Arial">
size="2">При цьому він зазначив, що "не претендує на істину в останній інстанції". “Але, якщо є сумніви навіть у ЦВК, яка одностайно проголосувала за те, щоб спитати у суду що з тим робити, бо зовсім неясно, то, очевидно, відповідно на це має дати Конституційний Суд. Я впевнений, що найближчим часом ви зможете познайомитись з рішенням Конституційного Суду України, яке вже буде остаточним, і яке ніхто не має права переглядати. Я переконаний в тому, що вибори в Україні мають відбутися відповідно до Конституції і загально-правових норм у 2012 році, так як це і було передбачено під час обрання діючого складу парламенту”, — зазначив він.

 

Згідно з діючою Конституцією, ЦВК має оголосити початок виборчої кампанії парламентських виборів, що мають відбутися на весні 2011 року. У Конституційного Суду України є кілька днів на те, щоб вирішити, коли мають пройти вибори депутатів у Верховну Раду. Неузгодженість у питанні проведення парламентських виборів виникла внаслідок скасування політреформи 2004 року.

Читайте также по теме