ГолосUA
13:40 01/12/2010

У Партії регіонів заявляють, що постійно вивчали пропозиції підприємців з приводу Податкового кодексу

 

У Партії регіонів заявляють, що їх представники постійно працювали із підприємцями і слухали їх пропозиції.

 

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов в ефірі програми “РозворотUA”, що є спільним проектом радіо “Ера-FM” та інформаційної агенції ГолосUA, відповідаючи на питання, що спонукало Президента Віктора Януковича накласти вето на Податковий кодекс.

 

“Я вважаю, що Президент і його команда після більш уважного вивчення документа прийняли рішення, що ті питання, які були дискусійними, їх потрібно врахувати, і це нормальна позиція… Група депутатів від Партії регіонів була на зв'язку із підприємцями… Ми вели роботу з вивчення пропозицій”, — сказав депутат, додавши, що результатом цієї роботи став висновок, що у Податковому кодексі є три — чотири найбільш дискусійних розділи, “а в іншому Податковий кодекс не викликав зауважень”.

 

У той же час, член координаційної ради Громадських організацій малого та середнього бізнесу Павло Жовніренко висловив думку, що наклавши вето, Президент вчинив як повинен був вчинити гарант Конституції. “Наклавши вето, Президент вчинив як Президент, як гарант Конституції. Наклавши вето, він поставив себе вище політичних інтересів”, — сказав він.

 

Водночас народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв переконаний, що В. Янукович просто злякався подальших акцій протесту. “Тут очевидно, чому Президент наклав вето: бо коли десятки тисяч людей в регіонах і Києві виходять на вулицю, Президент просто перелякався в цих умовах далі гратися з людьми”, — сказав народний депутат.

 

Він погодився, що Податковий кодекс має три “ахіллесових п'яти” або три розділи, що у першу чергу не влаштовують малий бізнес, серед яких діяльність Державної податкової адміністрації та спрощена система оподаткування. “Переконаний, що ті півроку, а за півроку можна було підготувати Податковий кодекс, як це пропонувала опозиція, ці півроку просто прогаяли”, — зазначив народний депутат, додавши, що це приведе до того, що кінець фінансового року Україна буде зустрічати без Податкового кодексу та, ймовірно, без Державного бюджету.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...