ГолосUA
14:57 20/10/2010

У районах людям відмовляють у субсидіях через суб’єктивні причини — комуніст

 

size="4">У районних комісіях людям відмовляють у наданні субсидій через суб’єктивні причини, що не пов'язані з нормативними документами.

 

size="4">Про це заявив народний депутат від фракції Комуністичної партії України Сергій Гордієнко в ефірі програми «Розворот
size="4">UA
size="4">», що є спільним проектом Голос
size="4">UA
size="4"> та радіо «Ера».

 

size="4">«Я повинен відверто сьогодні сказати в ефірі, що є багато суб’єктивних причин, які на районних комісіях просто людям відмовляють у наданні субсидій, шукаючи такі причини, які навіть не пов’язані із тим, про що написано у тих нормативних документах», — наголосив він.

 

size="4">Політик також зазначив, що не можна розмежовувати тарифи і субсидії, оскільки вони між собою дуже пов’язані. «Я хотів би, щоб ми чітко розуміли, що ціни і тарифи, і субсидії – це абсолютно взаємопов’язані поняття, і ми чітко повинні розуміти, яка б влада останні 20 років не приходила, вона ставила питання одне: про те, що нехай ростуть ціни, тарифи і послуги, зате заморозити ріст заробітних плат, пенсій», — обурився нардеп.

 

size="4">Він додав, що Компартія дужє часто реєструє законопроекти, які стосуються врегулювання цін на житлово-комунальні послуги, але до них мало хто дослухається.

 

size="4">«Ми постійно реєструємо законопроекти, і минулого тижня зареєстрували законопроект Петра Симоненка, Матвєєва про першочергові заходи щодо запобігання щодо підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, де ми ставили в центр і казали, що ми повинні зафіксувати тарифи на рівні тих, які були на рівні до 1 серпня 2010 року, поки не було 50% підвищення цін на газ. І ми розказували, як це поетапно можна було зробити. Але, на превеликий жаль, уряд не дослуховується до цього і уряд стає заручником Міжнародного валютного фонду, бо якраз підвищення всіх цих тарифів пішло після того, як був підписаний меморандум із МВФ», — підкреслив політик.

 

size="4">Нагадаємо, що ще влітку експерти прогнозували, що на початку опалювального сезону, у пік оформлення субсидій, їх на всіх не вистачить. Інші ж експерти наголошували, що оформлення субсидій не зможе врятувати людей від підвищення тарифів.

Читайте также по теме