Даниил Кляхин
07:10 02/02/2011

У цьому році президенти України та Росії зустрічатимуться не менше, ніж торік – Посол України в РФ

На поточний рік вже заплановано підписання кількох контактів та зустрічей президентів України та Росії.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол України в РФ Володимир Єльченко на прес-конференції у Москві, передав власний кореспондент ГолосUA.

Зокрема, вже відомо про заплановані зустрічі Віктора Януковича та Дмитра Медведєва в рамках економічного саміту СНД, який пройде в Криму в квітні. Також у квітні Президент Росії візьме участь у пам’ятних заходах, присвячених 25-річчю Чорнобильської катастрофи, які пройдуть у Києві. Орієнтовно у червні має відбутися П’яте засідання Міждержавної російсько-української комісії, яку очолюють президенти – вона також відбудеться в Києві.

Президент України Віктор Янукович не тільки прийматиме свого російського колегу, але й злітає до Москви: нещодавно ухвалене рішення про здійснення у цьому році великого державного візиту президента України до Росії. Його дата ще узгоджується. «Багато років такого візиту не було, вважаємо, що час настав. Вважаю, що недоліку контактів президентів у нас не буде, зустрічей буде так саме багато, як і в минулому році», — наголосив В. Єльченко.

Читайте также по теме