ГолосUA
15:37 15/12/2010

Україна повинна приєднатися до глобального процесу консолідації хімпрому — експерт

 

size="2">Україна не повинна бути винятком у глобальному процесі консолідації підприємств хімічної промисловості.

 

size="2">Таку думку висловив аналітик інвестиційної компанії «Millenium Capital» Олексій Горовий в коментарі журналісту ГолосUA.

 

size="2">За його словами, продаж 40% акцій такого виробника мінеральних добрив, як «Северодонецький азот», скасування заборони на приватизацію низки підприємств, включаючи «Одеський припортовий завод» можуть дати старт такому об”єднанню. «На наш погляд, ці події можуть потенційно розглядатися як спроби консолідації виробників мінеральних добрив. На сьогодні процеси об'єднання в хімічному секторі є глобальною тенденцією і Україна, імовірно, не стане винятком у цьому процесі», — сказав він.

 

size="2">За словами О. Горового, українські підприємства-виробники карбаміду та аміаку є цікавими для іноземних інвесторів. «Це підтверджується історією приватизації «Одеського припортового заводу». Тому ми вважаємо, що угоди в українському хімічному секторі — всього лише питання часу», — зазначив аналітик. При цьому він висловив думку, що «Одеський припортовий завод» є стратегічним підприємством і експортером аміаку та карбаміду, тому вірогідно, що держава буде зацікавлена у тому, щоб залишити частину акцій у себе.

 

size="2">О. Проценко

Читайте также по теме