ГолосUA
13:22 16/11/2010

Україна представила проект конвенції по боротьбі з піратством на морі — МЗС

 

size="4">Україна на засіданні другої робочої групи з правових питань по боротьбі з піратством, яке відбулось в місті Копенгаген (Данія), представила проект Всеосяжної конвенції по боротьбі з актами піратства на морі.

 

size="4">Про це заявив речник МЗС Олександр Дікусаров на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">За його словами, проект розроблений Міністерством закордонних справ України.

 

size="4">При цьому, як зауважив речник, представники України зазначили, що мета запропонованої конвенції полягає у посиленні співпраці між країнами для більш ефективного попередження піратства як одного з видів транснаціональної організованої злочинності.

 

size="4">Речник пояснив, що проект документу містить більше 50 статей, які стосуються визначення піратства, форм переслідування морських розбійників і заходів щодо запобігання відмиванню доходів від таких злочинів.

 

size="4">«У запропонованому проекті обумовлюється огляд та захоплення піратських суден, а також визначається юрисдикція держав-учасників щодо піратства та процесуальні аспекти, які стосуються розслідування цього злочину», — відзначив він.

 

size="4">Як зауважив О. Дікусарова, документ передбачає створення Спеціального суду по боротьбі з морським піратством у складі 7 незалежних суддів.

 

size="4">О. Купрієнко

Читайте также по теме