ГолосUA
13:34 25/11/2010

Український хімпром треба було би продати навіть за умови стабільної ціни на газ — експерт

 

Український хімпром треба було би продати навіть за умови стабільної ціни на газ.

 

Таку точку зору висловив президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

“У будь-якому разі, навіть, якщо не було би подорожчання газу, яке створює проблеми не лише державним, а й недержавним підприємствам, приватизація хімпрому була би виправдана”, — сказав він.

 

За словами фахівця, для цього є вагомі підстави — адже держава з моменту набуття Україною незалежності є неефективним управлінцем для державного майна. Навіть у тих випадках, коли державні підприємства мають гарний менеджмент, бюджет недоотримує належних коштів, їх мають приватні підприємці-орендарі, які є фактичними власниками, повідомив він.

 

“Тому краще продати один раз, але дорого, ніж мати постійний головний біль, не знаючи, що з цим робити”, — наголосив Р. Іщенко.

 

Водночас він додав, що підняття ціни на газ “б'є” насамперед по хімічній промисловості, у другу чергу по металургії, як і по всіх галузях народного господарства і є додатковим вагомим аргументом за приватизацію підприємств вітчизняного хімпрому.

 

І. Носальська

 

Читайте также по теме