Умови конкурсу з продажу “Укртелекому” виписані для широкого кола покупців — експерт

 

Умови конкурсу з продажу “Укртелекому” виписані так, аби задовольнити інтереси максимально широкого кола покупців.

 

Таку думку висловив президент Центру системного аналізу і прогнозування Ростислав Іщенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

“Гадаю, що у даному випадку важко висунути якісь претензії до умов конкурсу з продажу “Укртелекому”. Я думаю, що уряд, формуючи умови, прагнув задовольнили всіх, і “зверху”, і “знизу”, і “справа”, й “зліва”, щоб до них не можна було висунути жодних претензій, щоб вони були зрозумілими, прозорими”, — сказав він.

 

Водночас президент Центру системного аналізу і прогнозування додав, що яким чином та кому буде проданий “Укртелеком”, можна буде побачити тільки після того, як цей продаж відбудеться.

 

За його словами, сьогодні невідомо, хто й для чого купує “Укртелеком”. Якщо мова йде про те, щоб розвивати бізнес на базі “Укртелекому”, то він є чудовим активом, — вважає експерт.

 

Проте Р. Іщенко додав, що бувають випадки, коли подібний актив купується для перепродажу. Однак це не стосується випадку з продажем “Укртелекому”, бо у кризу, коли вартість таких підприємств постійно знижується, про це говорити не можна. Бувають також випадки, коли намагаються “вбити” конкурента, але “Укртелеком” не є тією компанією, яку потрібно купувати дорого, аби потім “вбити”, -вважає фахівець.

 

“Тому я вважаю, що мати якість побоювання стосовно цієї угоди зарано”, — наголосив Ростислав Іщенко.

 

Нагадаємо, умови продажу «Укртелекому» Кабінет Міністрів затвердив 12 жовтня. Згідно із ними, потенційний покупець зобов’язаний зберігати існуючі види діяльності компанії, забезпечувати прибуткову діяльність компанії за підсумками третього фінансового року після купівлі, а також забезпечити надання загальнодоступних телекомунікаційних послуг, у тому числі у депресивних і важкодоступних регіонах.

 

Читайте также по теме