Вибираючи між СОТом і Митним союзом ми маємо обрати СОТ — Партія регіонів

 

Якщо йтиметься про вибір між вступом до Світової організації торгівлі та приєднанням до Митного Союзу з Росією та Білоруссю, Україна має зробити вибір на користь СОТ.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA.

Вступ до Митного союзу ми повинні розглядати крізь призму того, де наші зовнішньоекономічні інтереси. Передусім це Європа, Росія і відсотків 40 — СНД”, — сказав Я. Сухий.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо вірогідності приєднання України до Митного союзу найближчим часом, нардеп зазначив, що не береться “прогнозувати дії Президента”.

“Я не можу вгадати дії глави держави. Якщо елементи цього Митного союзу не будуть суперечити взятим нами зобов'язання перед СОТом, то, безумовно, я не бачу перешкод для такого союзу”, — сказав він.

Водночас, нардеп додав, що в разі виникнення суперечок між зобов'язаннями взятими Україною перед СОТ та можливими зобов'язаннями при вступі до Митного союзу, Україна має все ж має надати перевагу Світову організацію торгівлі. “Тут і немає чого думати. Співпраця з СОТ для нас пріоритетніша, але це особисто моя думка, а на думка Президента”, — сказав Я. Сухий.

Читайте также по теме