Відмову у президентському “вето” Податкового кодексу провокують політики, — О.Продан

 

Голова Комітету захисту підприємців при опозиційному уряді Оксана Продан наголосила, що загострення ситуації навколо протестів підприємців проти Податкового кодексу може спровокувати відмову Президента накласти на нього вето, а також відкинула звинувачення у затягуванні переговорів з урядом.

Про це вона заявила у ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Бізнесу потрібне вето, тому ми повинні дати час Президенту, щоб прийняти це рішення. Якщо ми будемо виступати з гаслами “геть” або якимись подібними стосовно перших осіб, то, я думаю, що саме це зробить неможливим вето”, — сказала вона.

За словами О. Продан, бізнесу зараз потрібне вето, а не політика, проте коли протести підприємців набрали великих оборотів, до них “примазалися” політики. “Те, що зараз відбувається — роблять політики для того, щоб не було вето”, — наголосила вона.

На запитання про те, з боку яких саме політичних сил є наразі провокації, О. Продан відповіла: “Вони є зараз з усіх боків, на жаль, у нас політика “дуже чиста”. Нехай політики займаються політикою, вони на цьому живуть. Але справа у тому, що сьогодні політика може зашкодити бізнесу і спровокувати відмову у вето”.

Вона також прокоментувала звинувачення одного з координаторів мітингу Василя Заставнюка у її сприянні затягуванню переговорів. “Я не знаю, хто такий Василь Заставнюк, тому я сильно сумніваюся, що він є організатором акції протесту підприємців, він вже зараз бере участь у політичних акціях. Він не був співорганізатром акцій, які починалися ще у вересні. До Майдану ці акції організовували буквально п'ять людей, ми стягували, організовували регіональних лідерів”, — підкреслила О. Продан.

Як раніше повідомлялося, один із координаторів мітингу противників Податкового кодексу Василь Заставнюк заявляє про те, що голова Комітету захисту підприємців при опозиційному уряді Оксана Продан вже домовилася із владою. Координатор у коментарі ГолосUA повідомив, що у містечку мітингувальників намітився “розкол”, оскільки з'явилася інформація, що Оксана Продан пішла на згоду із “другою стороною”.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...