Влада має всі підстави посадити Тимошенко за грати — політолог

 

size="3">Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко може опинитися за гратами, коли владі вдасться позбавитися остраху, що в'язниця зробить з неї “мученицю” та Президента.

 

size="3">Таку думку висловив президент Центру системного аналізу та планування, політолог Ростислав Іщенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="3">Думаю, що дуже реально (посадити Ю. Тимошенко за грати — ред.). По-перше, навіть Леонід Данилович Кучма і той, досить реально міг посадити Тимошенко”, — сказав експерт.

 

size="3">Він пояснив, що нинішня влада має всі підстави для того, аби зважитися на такий крок. “Вже нинішня влада, враховуючи, що популярність Юлії Володимирівни впала, причому достатньо різко та сильно, враховуючи, що звинувачення, які їй висуваються, не дозволяють сподіватися на те, що тезу про політичні переслідування підтримає світова спільнота, адже мова йде не просто про нецілове використання коштів, а про нецільове використання коштів, пов'язаних з Кіотським протоколом, там, де Україна брала на себе міжнародні зобов'язання, і які порушувались владою, тому я думаю, що жодних особливих проблем з бажанням посадити у влади не виникне”, — сказав експерт.

 

size="3">Р. Іщенко також додав, що якщо влада позбавиться легенди та побоювань того, що “достатньо посадити Тимошенко за грати, як за 2 місяці вона вийде звідки Президентом”, тоді екс-прем'єр-міністр все ж опиниться за ґратами.

 

size="3">Якщо ж переможе цей обережний підхід, тоді її (Тимошенко — ред.) полякають і на тому справа закінчиться”, — додав він.

 

size="3">Нагадаємо, у середу, 15 грудня, Генеральна прокурат
size="3">ура допитала екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та винесла обвинувачення в рамках справи, порушеної в зв'язку з використанням коштів, отриманих за кіотським протоколом.

 

size="3">Водночас, вже наступного дня фракція “БЮТ-Батьківщина” заблокувала роботу парламенту з вимогою припинити політичні переслідування їхнього лідера.

Читайте также по теме