Янукович не отримає ширших повноважень зі змінами у законі про Кабінет Міністрів — Єфремов

Президент України Віктор Янукович не отримає ширших повноважень зі змінами до закону “Про Кабінет міністрів” у частині повноважень.

Про це повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Зараз йде просто планова робота і ми приводимо законодавство нашої країни у відповідність до Конституції, яку ми ухвалили”, — сказав О. Єфремов.

Політик нагадав, що раніше, відповідно до Конституції, у нас була парламентсько-президентська країна, яка продемонструвала, що при цій формі написання законодавчих актів, окрім з'ясування особистих стосунків, керівництво державних органів нічого корисного не надавали.

“Саме тому ми повернулися до Конституції президентсько-парламентської республіки і сьогодні просто унормовуємо всі законодавчі акти, а не розширюємо жодні повноваження”, — зазначив він.

При цьому О. Єфремов зазначив, що у новому законодавстві, яке сьогодні, можливо, буде ухвалене просто Президенту надається право призначати заступників міністра, але при цьому не надає йому можливостей впливати на процес роботи в уряді. “Ми ще будемо вдосконалювати це законодавство, оскільки є певні моменти і зауваження. На засіданні фракції ми їх обговоримо, аби потім не було політичних дискусій і Президента не звинувачували в узурпації влади. Думаю, до другого читання всі спірні питання ліквідують”, — пояснив голова фракції ПР.

Читайте также по теме