Затягування ухвалення Податкового кодексу було б смертельним для країни — Кулик

 

size="4">Затягування з ухваленням Податкового кодексу було б смертельним для країни.

 

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив директор Центру проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

 

size="4">Прийняття Податкового кодексу є хірургічним втручанням, яке було необхідним для української економіки, а затягування його прийняття було б смертельним для країни”, — запевнив політолог.

 

size="4">За його словами, “єдиною поступкою для малого та середнього бізнесу є поетапне введення положень Податкового кодексу”.

 

size="4">Скажімо, одна частина буде введена з 2011 року, інша — з 2012 року. Тобто, не все вводиться в комплексі, а потім в бюджетний процес, а поетапне ведення цих нововведень. Також, необхідно максимально будувати амортизаційні механізми дрібних підприємців. Те, що вже збільшено обсяг заробітку до 600 тисяч є плюсом, оскільки, держава надаватиме безкоштовно касові апарати, а це поступка по великому рахунку. Тому, втрат для бюджету не буде”, — пояснив він.

 

size="4">З іншого боку, за словами В.Кулика, “якщо держава не проводитиме тонку політику у відносинах з дрібними бізнесом, частина їх просто перейде в тінь”.

 

size="4">І тут необхідно шукати точки дотику в інтересах на рівні місцевого регулювання: знижувати ставки податків, знижувати місцеві збори, максимально влаштовувати канікули для ринкових зборів, на місцевому рівні та рівні регіонального управління”, — зауважив він.

 

size="4">Нагадаємо, 18 листопада Верховна Рада ухвалила новий Податковий кодекс.

 

size="4"> 

Читайте также по теме