Зірвати виборчий процес практично неможливо — КВУ

 

Оскаржити або зірвати виборчий процес під час місцевих виборів буде неможливо.

 

Про це повідомив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Новий закон про вибори практично не залишає підстав та умов аби оскаржити результати виборів. На законодавчому рівні це зробити майже неможливо”, — сказав він.

 

Голова КВУ уточнив, що окрім відсутності у законодавстві норм про оскарження результатів виборів, наразі немає й самих підстав для їх оскарження. “Можливо, будуть на деяких дільницях, у деяких регіонах спроби зриву. Це можна зробити лише двома способами: подіти кудись бюлетені або зробити фізичні погроми на дільницях. Більше можливостей для зриву виборчого процесу я не бачу”, — зазначив О. Черненко.

 

При цьому він висловив переконання, що обстановка на місцевих виборах 31 жовтня буде напруженою. “Звісно, є велика конфліктність та конкурентність, тому напруження буде, особливо у таких регіонах, як Донецьк, Харків, Крим, Одеса, Закарпаття, Львів, тобто міста, де великі бюджети і де, говорячи по простому, є що дерибанити. Але це ще не означає, що такі конфлікти становитимуть загрозу самим результатам”, — резюмував він.

Читайте также по теме