Глобальне потепління в Україні: будемо менше страждати від холоду, особливо старі люди (ОПИТУВАННЯ)

Окрім дірок в бюджеті, нових кредитних зобов’язань та рекордного падіння ВВП, виявилось, що Україну чекають нові економічні проблеми, пов’язані зі світовим глобальним потеплінням. За словами головного економіста мережі постійного розвитку Світового банку Марріан Фей, економіка України стане більш вразливою через те, що вже до 2020 року в Україні підвищиться температура на 1,5-2 градуси, а зима скоротиться на один місяць. У Світовому Банку попередили, що країну чекають засухи та інші кліматичні проблеми, вирішення яких вимагатиме значних фінансових вливань. Невже неповоротні зміни клімату стануть черговою проблемою для нашої країни? І чи варто нам боятися глобальних впливів потепління на економіку держави? Що думають про такі прогнози кияни та гості міста, дізнавався кореспондент ГолосUa.

Віта, 30 років, мама у декреті

Що? Потепління? Тільки ж казали, що найближчі зими будуть холодними?! Не вірю вже нікому!!!

Тетяна, 35 років, державний службовець

Чесно кажучи, глобальне потепління — це найменше, що мене цікавить сьогодні. Більше турбує, наскільки тепло буде в квартирі цієї зими і в що дитину одягти.

Олег, 43 роки, юрист

Я б радив всім подивитися фільм Альберта Гора про ошуканство учених щодо глобального потепління. Льодовики завжди танули і зараз продовжують – жодної сенсації чи катастрофи. Все це чергові байки для фінансових зловживань. Не вірте цьому і не лякайте людей.

Марія Леонтіївна, 70 років, пенсіонерка

В Україні вже давно дуже теплі та мокрі зими порівняно з тими, які були. Снігу нормального вже кілька років і не пам’ятаю, так що вчені правду кажуть, але не думаю, що це зашкодить нам… Будемо менше страждати від холоду, особливо старі люди.

Антон, 19 років, студент

Не знаю, що буде у 2020-ому році, а от років за 50 зими в Європі і справді не буде. Це вже напевно, тому нам у старості не доведеться кататися у Карпатах. А якщо серйозно, то в якісь глобальні зміни я не вірю – Австралією ми ніколи не станемо, просто зими стануть теплішими – в чому тут проблема?

Олександр, 33 роки, продавець

В нашій державі не відомо, що буде після президентських виборів, а ви кажете через 10 років глобальне потепління… Проблеми треба вирішувати по мірі надходження. На разі все нормально, зима і сніг ще попереду – ось побачите.

Ірина, 26 років, тимчасово безробітна

Я, власне, не бачу тут жодної проблеми. Менше газу доведеться в Москви купувати, менше теплого дорогого одягу – суцільні плюси. Впевнена, що ми від цього лише виграємо. Врожаї збиратимемо більше. Не зрозуміла я загроз для економіки…

Сергій, 52 роки, лікар

Що тут можна сказати… Хочеться сподіватись, що в нас вистачить здорового глузду, доброї волі та фахівців, які зуміють вирішити цю серйозну проблему. Інакшого виходу в нас немає. З екологією та природою жартувати не можна.

Ольга, 30 років, безробітна

А кого це хвилює? Хто буде це досліджувати та вирішувати? Наші політики? Їм це байдуже. Через десять років звідси виїде ще відсотків 20 населення і глобальне потепління всім буде байдуже.

 

Читайте также по теме