ГолосUA
18:26 02/02/2009

Петро Симоненко: я впевнений, люди зуміють відрізнити правду від брехні

В останні кілька днів у численних засобах масової інформації з’явилася купа статей та сюжетів про розлучення лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка та народження у нього доньки. Аби поставити, як то кажуть, усі крапки над “і”, а також припинити поширення пліток, Петро Миколайович вирішив дати ексклюзивне інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Запитання: Ваш процес розлучення і народження дочки наробив багато галасу, породив масу пліток. Не могли б Ви, внести ясність, Петро Миколайович, коли почались Ваші стосунки з журналісткою Оксаною Ващенко?  

Відповідь: Зародилися ці стосунки кілька років тому. Точніше, я звернув увагу на Оксану раніше. Дійсно, вона (як журналіст) була прикріплена до мене у 2004 році від Національного радіо на президентську виборчу кампанію. І повинен сказати, що її професіоналізм, її журналістський талант дуже мені допомогли. Вже пізніше, після річного знайомства, моя симпатія переросла у серйозні почуття.  

Запитання: Тобто фактично, ініціатором стосунків виступили Ви?  

Відповідь: Я не ініціював стосунки, просто це моє почуття стало серйозним. І дійсно, ми покохали один одного. Ми були і залишаємося чесними перед собою і своїми близькими, тому що ніколи своїх почуттів не приховували. Вам відомо, що 22 січня у мене народилася донька, ми назвали її Марією на честь моєї матері. Я дуже задоволений як батько, самі розумієте. Тепер у мене двоє синів і донька. І я упевнений, що у нас все буде чудово.  

Запитання: Скажіть, як до появи сестри поставилися Ваші діти?  

Відповідь: З розумінням. Конфлікту між батьком і дітьми немає.  

Запитання: Чи не є для Вас проблемою той факт, що ваша нова кохана жінка на 25 років молодша за вас?  

Відповідь: Ні, анітрохи. Банально, але безперечно правильно, коли говорять, що «любви все возрасты покорны». Ми дорослі, самодостатні люди, які покохали один одного, й вирішили поєднати свої долі – то хіба це не прекрасно?  

Запитання: Світлана Володимирівна (колишня дружина П.Симоненко) напередодні зробила заяву, про те, що Ви прагнули «незаконним чином провести процес розлучення».  

Відповідь: Суд відбувся 29 числа (29 січня 2009 року) в її присутності і виніс своє рішення. А подавати апеляцію чи ні — це її право. Моє рішення розірвати шлюб було не спонтанним. Світлані Володимирівні було давно відомо це, причому задовго до мого знайомства з Оксаною. Я зробив все, щоб вирішити наші родинні проблеми цивілізованим шляхом, тобто в колі сім’ї, без судових скандалів. Про це ж попросили її і діти.  

Запитання: Яким чином відбувається розподіл майна?  

Відповідь: На суді питання про розподіл майна не піднімалось і не стоїть.

Запитання: Тобто все «нажите» ви залишаєте дружині?  

Відповідь: Власне, нажитого особливо немає. Звичайно, квартира і все решта залишається їй та дітям, це без питань.  

Запитання: Ваша дружина, Світлана Володимирівна, заявляє, що «чутки про народження дитини — це політпровокація», і що дівчинку Оксана Ващенко удочерила.  

Відповідь: Я думаю, що це прагнення видати бажане за дійсне. Або хтось їй з «доброзичливців» підказав таку ідею. Насправді, я з гордістю можу сказати, що Марія — це моя донька.  

Запитання: З якою метою «доброзичливці» могли дати таку пораду Світлані Володимирівні. Це прагнення скомпрометувати Вас?  

Відповідь: І це у тому числі. Оскільки не за горами вибори і зрозуміло, сьогодні партія має значну підтримку в суспільстві і, звичайно, наші політичні противники шукають будь-які можливості для того, щоб збити з пантелику людей. Не гребуючи і відверто брудними замовленими матеріалами, у тому числі, як бачите, і особистого характеру. Без сумніву, те, що зробила Світлана Володимирівна… Я не засуджую її, це може бути її емоції якісь або щось інше… Але те, що за її спиною, її ж тепер будуть використовувати, на жаль, реальність.

Запитання: На вашу думку, народження доньки і пов’язаний з цим скандал, якимось чином відображатиметься на рейтингах КПУ, як досить консервативної політичної сили?  

Відповідь: По-перше, КПУ не консервативна партія, а партія сучасна. По-друге, сім’я, діти, родинні стосунки — я їх завжди розглядав як суто особисту справу. На жаль, сталося так, що наші стосунки стали надбанням громадськості. Але я впевнений, люди зуміють відрізнити правду від брехні і нехай кожна людина сама для себе без святенництва, визначиться… Що стосується мене, як батька, як політика, то я зроблю все, щоб моя донька і її покоління жили щасливо і вільно.  

Запитання: Один з ваших однопартійців заявив, що ситуація з народженням вашої дитини буде розглянута на засіданні партії. Ваше ставлення до цього, і чого варто чекати?  

Відповідь: Мені важко сказати, які він мав на увазі засідання партії. Чи то це президія, чи то це обговорення в колі близьких партійних соратників, а може спроба просто внести якийсь розлад, розкол в відносини всередині партії.  

Запитання: Тобто, Ви не виключаєте того, що це питання може бути порушене на внутріпартійному рівні?  

Відповідь: Усе своє свідоме життя я присвятив служінню партії і реалізації її ідей на користь простих людей і нашої країни. Все моє життя пройшло на очах моїх товаришів. Я переконаний, що вони з розумінням поставляться до того, що у мене народилася донька, що я знайшов кохану людину. Я спілкувався і з секретарями, і з товаришами по партії з різних регіонів. Ситуація їм відома, вони в курсі справи і я сподіваюсь на їхню підтримку. 

Читайте также по теме