1 листопада у Києві буде введена вертикальна система управління — Попов

З 1 листопада вступить в силу вертикальна система управління в м. Києві, що була введена після ліквідації районних рад в столиці.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адмінстрації Олександр Попов під час 2-го етапу 16-ї конференції київського осередку Партії регіонів, передав кореспондент ГолосUA.

“Ініціатива, яка була проявлена депутатським корпусом, ПР, мною особисто, в міській раді знайшла підтримку і закон про столицю був змінений. З 1 листопада буде система управління, яку я можу назвати вертикальною системою управління.

За його словами, реалізація цього проекту призведе до підвищення ефективності роботи з управління містом. О. Попов також зазначив, що це допоможе зекономити значні кошти в бюджеті столиці. “Сьогодні більше 100 заступників голів районних адміністрацій — їх залишиться не більше 50. Тобто ми будемо раціонально використовувати бюджетні кошти і направляти їх на ті проекти, які потребує населення”, — сказав він.

Разом із ти, заступник голови КМДА зауважив, що цей проект не порушує принципи місцевого самоврядування. “Я впевнений, що ми не тільки не порушуємо, а навпаки хочемо розвивати місцеве самоврядування за рахунок місцевих проектів..(..) Перш за все, це органи самоорганізації населення”, — сказав Попов.

Чиновник також додав, що планує зробити Київ прикладом у боротьбі з корупцією. “Корупція, влада та розвиток, думаю, тут всі зі мною погодяться, ці речі не сумісні”, — сказав він.

Нагадаємо, згідно з новою системою управління районами будуть керувати міські адміністрації.

Читайте также по теме