ГолосUA
14:40 28/04/2009

1 травня на вулиці столиці вийдуть 12 партій та організацій

3 партії, 4 громадські організації і 5 ініціативних груп громадян подали заявки до Київської міської державної адміністрації на проведення масових акцій в центрі столиці 1 травня. />  

Про це повідомили «Українські новини» з посиланням на Головне управління внутрішньої політики міськадміністрації.
 

Зокрема, Комуністична партія подала заявку на акції з 9:30 по 18:00 з нагоди святкування міжнародного дня солідарності трудящих. КПУ хоче провести акції за маршрутом Арсенальна площа — Бесарабська площа — Майдан Незалежності, заявивши участь 7 тис. осіб.
 

Акцію «Захистимо працю від експлуатації капіталом» хоче провести Прогресивна соціалістична партія з 9:30 до 15:00 по маршруту від станції метро «Арсенальна», Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Секретаріат, пам’ятник Володимиру Леніну, заявивши участь в акції 3 тис. чоловік. Аналогічну акцію по тому ж маршруту хоче провести Конфедерація праці.
 

Також марш і мітинг, починаючи з 9:30 за маршрутом від «Арсенальної» по вулицях Грушевського, Липській і Банковій до Майдану, має намір провести міськорганізація партії «Справедливість», яка заявила участь 1,5 тис. осіб.
 

Крім того, цього дня з 10:00 мітинги на Хрещатику і Майдані хочуть провести 2 об’єднання профспілок — Національний форум профспілок і Федерація профспілок, заявивши в цілому участь 25 тис. осіб.
 

Громадська організація «Антиросійський трибунал» має намір провести марш і мітинг з 8:00 по 18:00 за маршрутом від «Арсенальної», по вулицях Грушевського, Банковій, Європейській площі, Хрещатику до Майдану, заявивши участь 500 чоловік. Ще 5 ініціативних груп громадян хочуть провести марші з нагоди 1 травня і пікети по роз’ясненню громадянам їх конституційних прав.

Акції планується провести по маршрутах, які перетинаються та включають Майдан, парк Шевченка, мерію, Контрактову площу. В цілому в акціях 5 вказаних груп вказано участь 1,3 тис. осіб.
 

За словами начальника управління Віктора Гончарука, у зв’язку з бажанням багатьох заявників провести акції одночасно в одному місці міськадміністрація провела з ними нараду. Мерія рекомендує партіям-організаторам проводити свої акції в обхід Майдану, щоб на ньому могли мітингувати профспілки. Гончарук відзначив, що заявки на проведення акцій продовжують надходити до мерії.

 

Читайте также по теме