ГолосUA
17:24 08/02/2010

10 лютого Європарламент розглядатиме питання співробітництва України та Євросоюзу — Порошенко

На сесії 10 лютого Європейський парламент розгляне питання співпраці Європейського союзу та України. Про це сказав міністр закордонних справ Петро Порошенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Він нагадав, що у середу має відбутися сесія Європарламенту, де обговорюватимуться українські питання.

П. Порошенко наголосив, що розвиток відносин України та ЄС вкрай важливі і висловив надію, що Європарламент підтримає необхідність найближчим часом підписати дорожню карту про роботу над введенням безвізового режиму між Україною та ЄС.

“Вже є згода з європейської сторони стосовно підписання цього закону”, — сказав міністр.

Також він наголосив, що зміцненню європейських перспектив в Україні сприятимуть і демократичні вибори Президента. “Те, що Україна успішно пройде іспит виборами Президента, відкриє для неї нові шляхи стосовно Європерспективи. Поки всі міжнародні спостерігачі засвідчили демократичний вільний характер президентських виборів”, — додав П. Порошенко.

Він також зазначив, що через політичні суперечки, які тривали останнім часом, неможливо провести демократичні вибори, але “сподіваюсь, що ці вибори виправдали нас перед Європою”. П. Порошенко повідомив, що керівники та представники демократичних місій від НАТО, ОБСЄ та ЄС визнали відповідний рівень підготовки проведення президентських виборів.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме