ГолосUA
14:32 27/08/2010

100 осіб виявили бажання стати громадянами України

Комісія при Президентові України з питань громадянства прийняла на розгляд звернення 100 осіб про надання їм українського громадянства.

Про це на першому засіданні нового складу Комісії заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Олена Лукаш, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, 96 осіб з тих, що бажають отримати українське громадянство — повнолітні, решта — діти. “Серед громадян іноземних держав, що звернулися до Президента України про прийняття до громадянства України, переважно є громадяни Російської Федерації, Республік Молдови, Вірменії, Узбекистану, держави Грузії або особи без громадянства за походженням із цих країн”, — зазначила вона.

Окрім цього, за даними О. Лукаш, 70% з цих осіб — люди, які мають середню освіту, середню спеціальну — 10%, вищу освіту — близько 15%; 55% із них — жінки. “Переважна більшість із цих людей — це люди працездатного віку”, — наголосила О. Лукаш.

При цьому посадовець підкреслила, що 65% цих громадян за даними Комісії, мають право для отримання громадянства на підставі перебування у шлюбі з громадянином України понад 2 роки. Комісія ухвалила рішення внести ці заяви на розгляд Президента України.

А. Береза />  

Читайте также по теме