ГолосUA
13:57 30/01/2010

100 тисяч українців не можуть отримати паспорти і водійські посвідчення

На закордонні паспорти і посвідчення водіїв вже утворилася черга в 100 тисяч людей.

Про це заявив заступник начальника Департаменту по зв’язках з громадськістю МВС Геннадій Гребнев.

За його словами, проблема полягає у браку бланків. «Бланків дійсно немає через проблеми, пов’язані з консорціумом «ЄДАПС», — сказав він.

Натомість у консорціумі «ЄДАПС» пояснили, що відвантаження документів не здійснюється у зв’язку із заборгованість Держказначейства перед компанією. «Ми як і раніше відвантаження документів не проводимо, заборгованість в 150 млн. гривень нам ніхто не погасив — заплатили лише 3,5 млн», — розповів замгендиректора «ЄДАПС» Олександр Драников.

«З посвідченнями водіїв ситуація така ж. Ми не в змозі сплатити собівартість документів. Відвантаження документів почнеться тоді, коли буде погашена заборгованість або хоч би платитимуть частково», — сказав він.

Як повідомляв ГолосUA, 28 січня в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що зараз українці не можуть отримати закордонний паспорт через відмову їх друкувати монополістом. За його словами, Держказначейство дійсно заборговало перед компанією за грудень, але «ЄДАПС» просить завищену ціну за виготовлення полікарбонатної обкладинки і МВС зібралося оголосити конкурс з пошуку іншої компанії, що займатиметься виготовленням документів. Це, переконаний Ю. Луценко, стало головною причиною затримки з відвантаженням документів.

Натомість на комбінаті «Україна», що випускає з «ЄДАПС» документи, говорили, що не займаються друком не через конфлікт, а через вибори: «Друкуємо зараз тільки бланки для голосування».

За матеріалами: Сегодня, Газета по-українськи

 

Читайте также по теме