ГолосUA
14:36 01/08/2010

1100 осіб загинуло внаслідок сильних повеней у Пакистані

Внаслідок сильних повеней, викликаних мусонними дощами у північно-західній частині Пакистану, за останніми даними, загинуло 1100 осіб.

Однак, кількість жертв стихії може ще збільшитися, оскільки до деяких осередків лиха в рятувальників поки що немає доступу.

Найбільше від стихії постраждала провінція Хайбер-Пахтунхва, де за три дні випало понад 250 міліметрів опадів. Тільки у двох повітах, які входять до складу цієї провінції — Сват (Swat) і Шангла (Shangla) — кількість загиблих перевищила 400 осіб. Щонайменше 115 жителів цих повітів вважаються зниклими без вісті.

Наразі пошуково-рятувальні роботи на північному заході Пакистану тривають, крім рятувальників, в операції беруть участь солдати урядових військ. У ніч з суботи на неділю 30 тисяч військових евакуювували із затоплених територій 19 тисяч осіб.

Допомоги рятувальників досі чекають майже 27,5 тисячі пакистанців. Переважно це жителі віддалених сіл, відрізані від іншого світу потоками води.

Роботі рятувальників, які намагаються дістатися до постраждалих, використовуючи військові вертольоти, вантажні автомобілі і човни, заважають затоплені дороги і зруйновані мости. /> За даними ООН, загалом від стихії на північному заході Пакистану постраждало близько мільйона осіб. Зруйновано тисячі будинків. Медики побоюються виникнення епідемій серед жителів затоплених територій і біженців, які знайшли притулок у тимчасових таборах, через нестачу чистої питної води, їжі і медикаментів.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями дощі не вщухатимуть.

За матеріалами: Укрінформ, The Associated Press

 

Читайте также по теме