ГолосUA
12:02 04/02/2010

12 областей України зможуть приймати цифрове телерадіомовлення — Турчинов

12 областей України зможуть приймати телевізійний сигнал у цифровому форматі. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов під час презентації цифрового телерадіомовлення в Україні.

За словами О. Турчинова, уряд затвердив план заходів, які забезпечують перехід України на цифровий формат мовлення до 2015 року. “12 областей будуть приймати цифрове телерадіомовлення. Сигнал буде надходити напряму, без посередників та декодерів”, — сказав О. Турчинов.

Він наголосив, що всі технології, завдяки яким буде здійснюватись передача такого сигналу, були розроблені українськими вченими.

“Україна не залишається осторонь наукового та технічного прогресу. Саме тому у розробці цифрового телерадіомовлення в Україні приймали участь українські вчені, а обладнання було виготовлене українськими компаніями. Зрозуміло, що подібні інформаційні технології є необхідними для майбутнього України”, — наголосив О. Турчинов.

За його словами, можливість транслювати у цифровому форматі буде у 70-ти каналів і “це без додаткового обладнання”.

На цифрове мовлення можуть вже можуть перейти Київська, Одеська, Вінницька, Миколаївська, запорізька, Тернопільська, Житомирська, Дніпропетровська, Львівська, Закарпатська області та АР Крим.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме