ГолосUA
09:20 17/04/2010

17 квітня — День Довкілля

У третю суботу квітня Україна святкує День Довкілля

За повідомленнями з різних міст, по всій державі відбувається висадження дерев та прибирання парків. Цього дня громадські організації проводитимуть заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів та поширення екологічних знань серед населення.

Відтак, у тільки Києві, сьогодні пройдуть суботники на Андріївському узвозі, у Парках Шевченківського району, у Парку Перемоги, на території природно-ландшафтного парку, у парку «Хрещатий».

Довідка ГолосUA. Всесвітній День Довкілля був заснований Генеральною Асамблею ООН в 1972 році до відкриття Стокгольмської конференції з теми „Довкілля людини”, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. У цей день було засновано й UNEP — Екологічну програму ООН, яка нині є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В Україні День довкілля проводиться щороку в третю суботу квітня згідно з Указом Президента № 855/98 від 6 серпня 1998 року. За цей час вже склалися своєрідні традиції святкування. Цього дня проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

 

Читайте также по теме