ГолосUA
12:11 12/09/2009

20% столичного хліба — неякісні

Кожна п’ята хлібина, що продається в Києві — неякісна.

Такі результати перевірок, проведених міським управлінням захисту прав споживачів від початку року. За цей час кількість скарг подвоїлася.

Лабораторні аналізи свідчать, що продукт номер один може бути не лише черствим та цвілим, а й викликати серйозні хвороби.

З початку року Головне управління захисту прав споживачів у Києві перевірило понад 100 магазинів та виробників, і виявило 10 тонн неякісного хліба, тобто майже близько 18 відсотків від усіх перевірених хлібин.

Дві тонни хліба не мали документів на підтвердження якості, решта — містила менше поживних речовин і тому швидко черствіла та мала бактеріологічні відхилення — розповів начальник управління Сергій Кияниченко.

"Другий раз поспіль за останні два тижні ми встановили, що мала відхилення продукція ЗАТ "Переяслав-Хмельницький хлібокомбінат. Найгірше, що можна на сьогоднішній день вжити — це хліб із картопляною паличкою. Вона потрапляє до хліба через неякісне зерно. І може викликати отруєння, а при регулярному вживанні — астматичні симптоми", — каже він.

За словами С. Кияниченка, попередня перевірка виявила картопляну паличку в чотирьох із дев’яти хлібин.

На вигляд вони спочатку нічим не відрізнялися від інших, але за кілька днів вкрилися характерною для картопляної палички жовтою цвіллю.

Зазвичай, якість хлібу оцінюють у лабораторіях, проте з початку року на це практично не виділяється бюджетних коштів.

За матеріалами: «Радіо «Свобода»

 

Читайте также по теме