ГолосUA
18:35 13/01/2011

200 українців вже сплачують рахунки за електроенергію без квитанцій

Понад 200 клієнтів “Київенерго” перейшли на електронний розрахунок за спожиту електроенергію.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Як зазначено у повідомленні, за місяць понад 200 юридичних осіб-споживачів АК “Київенерго” скористалися новою можливістю оформлювати документи за спожиту електроенергію в електронному вигляді за допомогою власного електронного цифрового підпису.

Цю послугу наприкінці листопада 2010 року запропонувала споживачам Компанія.

Юридичні особи-клієнти “Київенерго” щомісяця повинні надавати звіти за спожиту електроенергію та отримувати від енергокомпанії акти звірок та рахунки-фактури, повідомила начальник Центру роботи з юридичними особами-споживачами електроенергії СВП “Енергозбут Київенерго” Олена Петрова. — Це затратна по часу для клієнтів процедура, але такі вимоги законодавства. Утім тепер споживачам не обов’язково приходити до офісів Компанії особисто. Вони можуть здійснювати розрахунки та оформлення документів у віртуальному просторі”.

Розробку системи електронної звітності та електронного цифрового підпису, а також технічне супроводження електронного документообігу між споживачами та Київенерго забезпечуватиме державне підприємство “Українські спеціальні системи”. На замовлення клієнтів підприємство розробляє їхній власний електронний підпис і здійснює сервісне обслуговування.

Введення системи електронної звітності та електронного підпису, який ідентифікує платника і є аналогом фізичному підписові, спрощує нашу роботу і заощаджує час наших клієнтів, адже вся процедура займає у них близько 20-30 хвилин”, — зазначила Олена Петрова. За її словами, система електронної звітності також виключає можливість втрати оригіналів документів, адже електронні документи зберігаються без загрози випадкового видалення. З цими документами можна працювати, як і з іншими електронними: зберігати на носій, друкувати та пересилати.

З клієнтами, які вирішують надсилати та отримувати документи в електронному вигляді, “Київенерго” укладає додаткові угоди до існуючих договорів. Наразі з “Київенерго” мають договори понад 22 тисячі юридичних осіб.

Читайте также по теме