ГолосUA
06:58 06/12/2010

2011 рік може стати роком кадрового колапсу в оборонному відомстві — Бадрак

 

У 2011 році слід очікувати кадрового колапсу за умови втілення пенсійної реформи.

 

Таку думку висловив директор Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA.

 

Він пояснив, що нині в армії існує загроза масового звільнення військових кадрів у наступному році. Адже саме у 2011 році добігають кінця більшість контрактів військовослужбовців офіцерських звань, які були укладені у зв'язку з переходом на так звану контрактну основу служби.

 

“2011 рік – це рік закінчення укладених офіцерами контрактів. І в мене є побоювання, що дуже мало професіоналів висловлять бажання продовжити службу за таких нових умов. Якщо так, то слід очікувати кадрового колапсу”, — сказав В. Бадрак.

 

Нагадаємо, протягом 2010 року неодноразово лунали пропозиції при Пенсійній реформі відтермінувати виплату пенсійного забезпечення військовим, які йдуть у запас у 45 років. При цьому виплата пенсій має розпочинатися з 60 років.

 

У 2006 році була проведена примусова кампанія у Збройних Силах України з укладанням контрактів з офіцерським складом кадрової військової служби. Термін дії цих контрактів (5 років) спливає у 2011 році.

 

Н. Виноградська

Читайте также по теме