ГолосUA
07:36 09/06/2010

25% чиновників столичної адміністрації не відповідають займаним посадам

Близько чверті чиновників Київської міськдержадміністрації не відповідають займаним посадам.

Про це заявив заступник начальника головного управління Державної служби Володимир Ткач на спільному засіданні колегій КМДА і головного управління Державної служби.

На думку присутніх на засіданні представників Верховної Ради, низька кваліфікація чиновників КГГА стала причиною корупції в мерії і невиконання міського бюджету.

"З 35 керівників самостійних структурних підрозділів на момент призначення 9 не відповідали встановленим освітньо-кваліфікаційним вимогам і професійному рівню", — заявив Ткач і додав, що не відповідають займаним посадам і 33 з 113 заступників керівників підрозділів КМДА.

"Ми визнаємо ці зауваження", — сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він запевнив, що 8 начальників підрозділів і їхніх заступників уже звільнені від займаних посад або переведені на інші посади.

Ще 14 керівних співробітників попереджені про звільнення з посади в рамках реорганізації, що проводиться. "До кінця року ми проведемо атестацію службовців на відповідність займаним посадам", — пообіцяв Голубченко.

При цьому, за його словами, Київська міськдержадміністрація офіційно звернулася до Кабміну з проханням дозволити створити додаткову посаду заступника голови КМДА з питань підготовки і проведення Євро-2012.

Раніше голові КМДА Леоніду Черновецькому за пропозицією Прем’єр-міністра Миколи Азарова довелося скоротити кількість своїх заступників з 14 до 8.

"Якщо нам не дадуть дев’ятого заступника, доведеться перерозподіляти обов’язки" ,- зазначив Голубченко.

Він підкреслив, що з працюючих зараз заступників мера з урядом погоджені тільки кандидатури Алли Шлапак і Віктора Сівца: "По іншим ми відповіді поки не одержали".

За матеріалами: Комерсант-Україна

 

Читайте также по теме