ГолосUA
17:31 07/09/2010

25 % молоді хоче виїхати з Черкас

25 % молодих людей хочуть виїхати з Черкас. У 2006 році бажаючих було значно більше — 80 %.

Про це заявив мер Черкас Сергій Одарич під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUА.

С. Одарич стверджує, що за чотири роки, поки він обіймав свою посаду, у місті зменшилася кількість молодих людей, які хотіли виїхати до інших міст та за кордон. За його словами, йому вдалося значною мірою змінити настрій у Черкасах.

“Була тотальна депресія. Кожна молода людина шукала можливості, як би звідси поїхати кудись в інше місто чи в іншу країну, було загальне відчуття, що місто безперспективне і нічого в ньому не може бути гарного. Сьогодні це питання не знято остаточно. Але цієї депресії стало суттєво менше. Це дуже важливо для будь-якого населеного пункту”, — запевнив С. Одарич.

Він також навів статистику: у 2006 році близько 80 % молодих людей у віці до 25 років хотіли виїхати з міста. Сьогодні це 25 %.

“Головне, щоб людина почувала себе в місті комфортно, безпечно і бачила особисту перспективу разом із перспективою міста. Безумовно, це не може відбутися, якщо у вас ціле літо немає гарячої води — це теж викликає депресію, або коли ви ходите додому по темних вулицях, коли проходите повз зруйнований фонтан, який 20 років не працює, або йдете через хащі ніколи не стрижених дерев. Тому, всі ті речі, які ми робили, були покликані дати людям впевненість, що це місто має майбутнє, і своє майбутнє молоді люди повинні будувати в цьому місті, а не шукати за кордоном чи в столиці”, — підсумував мер Черкас.

В. Середа />  

Читайте также по теме