ГолосUA
16:20 21/08/2010

250 тисяч українських родин отримають субсидії до 25 серпня, — В. Надрага

Уряд усуває всі недоліки у виконанні програми із надання субсидій населенню та координації дій усіх постачальників комунальних послуг для населення, тому обіцяє до 25 серпня розрахуватися із українським населенням.

Про це заявив міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага під час селекторної наради, яка відбулася сьогодні у Мінпраці, передала прес-служба уряду.

«Автоматичне перерахування субсидій для тих, хто їх вже отримує, а це майже 250 тисяч сімей, має бути завершеним вже до 25 серпня», — наголосив міністр.

Окрім того, В. Надрага зауважив, що незважаючи на те, що інформаційно-обчислювальний центр Мінпраці надіслав у регіони спеціальну електронну програму «Наш дім. Житлові субсидії» та програмне забезпечення, відповідних результатів немає.

За даними Управлінь праці та соціальної політики з понад 13 тис. підприємств, що надають послуги населенню, налагодили співпрацю із понад 4 тис. підприємствами, а це лише 33% від загальної кількості.

Також, за підсумками наради у Луганську, виникло питання, що не всі підприємства дають необхідну інформацію щодо майнового статусу громадян, їхніх доходів тощо. Тож, треба максимально оптимізувати як електронний обмін, так і знайти інші шляхи обміну між споживачами, постачальниками житлово-комунальних послуг та всіма відомствами, від яких залежить отримання субсидій громадянами», — наголосив Василь Надрага.

 

Читайте также по теме