ГолосUA
09:22 11/10/2010

275 українських миротворців отримали відзнаки ООН “За службу миру”

Днями у базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Сил Місії ООН у Ліберії відбувся “Парад медалей”. 275 українських миротворців 13-ї ротації за благородну і шляхетну справу підтримання миру на африканському континенті урочисто нагородили медалями Організації Об’єднаних Націй “За службу миру”.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

В урочистостях взяли участь спеціальний представник Генерального секретаря та координатора операцій Організації Об’єднаних Націй у Ліберії Елен Маргарет Лой, виконуючий обов’язки командувача силами Місії ООН генерал-майор Карл Модей, командир 56-го окремого вертолітного загону льотчик І-го класу полковник Андрій Когут, представники інших миротворчих контингентів, місцевих органів влади, військові спостерігачі та численні гості.

У вітальному слові полковник А. Когут запевнив спеціального представника Генерального секретаря ООН у Ліберії та виконуючого обов’язки командувача силами Місії ООН, що “особовий склад українського вертолітного загону і надалі буде гідно виконувати свою почесну і благородну місію поза межами Батьківщини, у складних, а нерідко й небезпечних екстремальних умовах, виявляючи при цьому високий професіоналізм, мужність та самовідданість”.

Також на аеродромі, де проходив “Парад медалей”, високоповажним гостям було продемонстровано зразки авіаційної та військової техніки, які є на озброєнні у вертолітному загоні. Зокрема, гості ознайомилися з озброєнням вертольоту Мі-24-П та Мі-8 МТ, оглянули санітарний варіант вертольоту, спорядження пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби тощо. А потім військовослужбовці вертолітного загону під звуки козацького маршу продемонстрували присутнім стройовий вишкіл, пройшовши перед високоповажними гостями урочистим маршем.

Довідка. Силами особового складу 56-го овз ЗС України сил Місії ООН у Ліберії 13-ї ротації вже перевезено 159.278 пасажирів та майже 51 тисяча тонн вантажу. Українські екіпажі провели в африканському небі близько 1000 годин, виконавши 970 польотів на гелікоптерах Мі-8МТ і Мі-24П, а середній наліт на одного льотчика з початку ротації становить 37,33 години. /> Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські вертолітники, – перевезення особового складу, гуманітарних вантажів, продуктів харчування для миротворчих підрозділів у віддалені важкодоступні для іншого транспорту райони мобільні миротворчі патрулі та військових спостерігачів зі складу Місії ООН у Ліберії.

 

Читайте также по теме