ГолосUA
13:52 24/10/2010

28 жовтня почнуть демонтувати столичний ринок “Воскресенський” — хто виплатить бізнесменам компенсації?

 

Комунальне підприємство “Київблагоустрій” 28 жовтня почне роботи з демонтажу усіх 142 кіосків ринку “Воскресенський”, який знаходиться в Дніпровському районі Києва.

Про це повідомляє український часопис.

“Фактично цілий ринок розташований на п'яти магістральних водопровідних мережах, так йще й в 100 метрах від складів хлору Дніпровської водопровідної станції. Це порушує будівельні норми й загрожує безпеці людей, які працюють в зоні ураження хлорної хвилі”, — пояснили в Головному управлінні контролю за благоустроєм.

У КМДА стверджують, що бізнесмени повинні були узгодити розміщення малих архітектурних форм з ВАТ “Київводоканал”. На думку голови Асоціації власників МАФів Києва Тетяни Петренко, дана вимога чиновників — звичайне обдурювання. “Дійсно, в минулому році Головархітектура видавала дозволи на встановлення кіосків, на звороті якого було написано, що воно дійсно при узгодженні з 15 різними службами, у тому числі з СЕС, ВАТ ”Київводоканал”, ВАТ “АК “Київенерго”. Чиновники чудово розуміли, що в тих місцях, які значилися у дозволах, ці узгодження отримати неможливо. Але документ, тим не менш, видавали. А все тому, що за так звану “розробку проектної документації КП “КІА” отримувало величезні гроші”, — пояснила вона.

Підтверджує це і джерело в мерії, що побажав залишитися неназваним. За його словами, Головархітектура зобов'язана видавати дозволи лише на підставі паспорта прив'язки МАФу. “Такий проектний документ повинен містити схему розташування кіоску в масштабі 1:500, де чітко видно всі інженерні комунікації. Але курує тоді цю сферу заступник голови КМДА Денис Басс, який дав завдання Главархитектуре і КП “КІА” ігнорувати ці вимоги. Тому дані дозволу не є законними”, — говорить він.

За інформацією видання, на різних інженерних мережах у столиці розміщено не менше 5 тис. МАФів. На думку Тетяни Петренко, якщо мерія почне зносити кіоски, у власників яких є необхідні дозволи, вона зобов'язана виплатити бізнесменам грошову компенсацію або надати альтернативні майданчики.

За матеріалами: Деловая столица

Читайте также по теме