ГолосUA
12:04 08/02/2010

3% українців не змогли проголосувати через недосконалий реєстр виборців — КВУ

Близько 3% виборців не змогли проголосувати через недосконалість реєстру виборців. Таку думку висловив заступник голови правління комітету виборців України Віталій Тесленко, передав кореспондент ГолосUA.  

За його словами, органи ведення реєстру виборців “занадто халатно поставились до формування списків і недостатньо оперативно вносили зміни до них між першим та другим туром.

“Реєстр виборців був трошки кращим, ніж першого туру. Але загалом можна сказати, шо проблеми, які були з реєстром і списками виборців, на мою думку, порушили громадянські права сотен тисяч людей. Нам важко оцінити у відсотках, але це приблизно 2-3 відсотка від загальної кількості”, — відзначив він.

При цьому В. Тесленко підкреслив, що за даними КВУ, виборці, які не змогли проголосувати через те, що не знайшли своїх прізвищ у списках виборців, не були прихильниками якогось одного з кандидатів.

“Головне — висновки цих виборів. У цьому контексті є те, що цей реєстр в існуючому вигляді використовувати не можна. Він вимагає не просто уточнення, а глобального допрацювання”, — наголосив він.

При цьому В. Тесленко додав, що найбільш якісним реєстр виборців був у столиці.

А. Береза.

 

Читайте также по теме