ГолосUA
16:57 08/02/2010

36 черкаських сімей отримали в подарунок нові квартири

Ордери на квартири у двох черкаських новобудовах по вулиці Героїв Дніпра, 23 та бульвару Шевченка, 150 отримали 36 черкаських родин.

За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, минулого року Кабмін прийняв рішення про урядове фінансування недобудованого будівництва, завдяки якому в Черкасах вдалось ввести в експлуатацію три тимчасово «заморожених» житлових будинки.

Квартири, які нині отримують своїх нових господарів, були придбані кілька місяців тому за кошти Державної іпотечної установи, що діє при Кабінеті Міністрів України.

“З одного боку це дозволяє розв’язати житлові проблеми для наших співгромадян, з іншого – реальні кошти, які дали можливість будівельній галузі хоч трохи попрацювати” – відзначив Сергій Одарич.

Згідно з розподілом, із 36 квартир, 14 – виділяються у користування правоохоронним структурам, як службові, 20 – у приватну власність черговикам, виключно пільгових категорій (багатодітні, сім’ї з інвалідами, ліквідатори аварії на ЧАЕС тощо). А також вперше за багато років дві квартири великою площею (387 та 373 кв. м) надаються для утворення дитячих будинків сімейного типу, які не підлягають приватизації і лишатимуться у власності міста.

Як повідомили кореспонденту ГолосUA, в Черкасах на квартирному обліку нині перебувають 11796 сімей, з яких 1020 – позачерговики, 2854 – першочерговики, 412 – учасники та постраждалі аварії на ЧАЕС, решта стоїть у загальній черзі. /> В. Середа

 

Читайте также по теме