Мария Мамаева
11:55 29/12/2010

4-х активістів Майдану посадили до СІЗО на 2 місяці

Вчора відбувся суд над арештованими активістами Майдану, яких звинуватили за статтею «умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах» за попередньою змовою групи осіб.

Про це повідомив активіст протестувальників проти Податкового кодексу Олександр Майданич сьогодні журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, 4-м звинуваченим суд постановив затримати в СІЗО на 2 місяці до наступного засідання суду. А О. Майданича випустили за підпискою про невиїзд.

За його словами, міліція поводиться “безцеремонно”. “Слідчий розповідає, що четверо людей вже сидять. І, що правоохоронці будуть розбиратися й викликати активістів. Із залу суду мене випустили, але буде подаватися апеляція з боку прокуратури”, — розповів активіст.

Нагадаємо, у вівторок пізно ввечері суд виніс рішення щодо арешту трьох активістів податкового Майдану. За словам Данилюка, про арешти стало відомо від одного з активістів Майдану — Олександра Майданича — якого було відпущено після трьох діб утримання в ізоляторі тимчасового утримання. На засіданні головував суддя Пономаренко Н.В. За рішенням суду Мандич був звільнений з під варти, а трьом іншим активістам — Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. – було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Трьом заарештованим висунуто обвинувачення за статею «умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах» за попередньою змовою групи осіб.

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...