ГолосUA
13:22 14/01/2009

40% киян у газовій війні винуватять Росію

Майже 40% опитаних киян звинуватили Росію у газовій війні – це результати соціологічного дослідження, що демонструють настрої киян станом на 10 січня.

Про це сьогодні, як передав кореспондент Голос.UA, під час презентації соціологічного дослідження “Довіра киян до інститутів державної влади в умовах кризи. Ставлення до газового питання” повідомив заступник директора центру “Імідж-Контроль” Костянтин Малеєв.

Відповідно до наданої інформації, повністю винною у газовому конфлікті Росію назвали 13,2% киян, вважають швидше Росію — 25,6%, без чітко сформованої думки лишається 7,8% киян. Так, Росію вважають винною у газовій війни 39% киян, які точно визначились. Україну вважають винною 15,7%, швидше винною 11,9%. Таким чином 27% киян, що сформували власну думку, назвали винною у газовій війні власну Батьківщину. Більше чверті мешканців Києва наполягають на вині обох держав.

Як зазначив К.Малеєв “Україна почала здавати позиції в інформаційній війні із Росією у Києві. Очікувалось, що понад 50% мешканців столиці будуть на боці своєї держави”.

Також дослідження назвало найболючіші для киян проблеми. На думку 45% опитаних, це зростання цін. 36% висловили стурбованість безробіттям та 23% — зростанням злочинності.

За словами К.Малеєва, довіра киян до інституцій державної влади низька: жодна із інституцій не набрала більшості чи хоча б половини голосів. 1/5 частина респондентів вважають, що головні проблеми країни у 2009 році здатен вирішити президент В.Ющенко і стільки ж опитаних відзначили Кабінет міністрів України.

 

Читайте также по теме